Despre noi | MagiCAMP

SCOPUL NOSTRU

CE FACEM DE PATRU ANI?

MagiCAMP le oferă copiilor care își trăiesc copilăria între pereții saloanelor de spital șansa de a-și recăpăta încrederea în ei, puterea de a lupta cu boala și motivația de a merge înainte.

Opt din zece copii diagnosticați cu cancer reușesc să se vindece. Acum 20 de ani lucrurile erau diferite: medicina reușea să salveze numai doi din zece. Statisticile vorbesc despre progresul în medicină, dar nu spun nimic despre urmele pe care cancerul le lasă pe trupul și în sufletul copiiilor, nici despre rolul pe care familia și prietenii îl joacă în lupta lor cu boala și în refacerea de după.Pentru copil și pentru familia lui cancerul înseamnă o schimbare radicală a stilului de viață. Prioritatea numărul 1 devine supraviețuirea, toate celelalte trec în plan secund. Copiii petrec multe ore în cabinetele medicale, fac diverse analize, lipsesc de la școală sau de la alte evenimente cu prietenii și familia.

MagiCAMP încearcă să le dea înapoi ceva din ceea ce le-a fost luat. Adică multă joacă. Joacă la greu – așa cum spune și motto-ul nostru. Joacă luată în modul cel mai serios, pusă la cale împreună cu medici oncologi, pediatri, psihologi specializați, entertaineri de top. Joacă într-un loc de vis, încărcat de toată magia taberelor trecute și pregătit pentru taberele și mai grozave ce vor urma. Joacă discret supravegheată de medici și personal de specialitate.

SCOPUL MAGICAMP


  • VISĂM LA
  • LUCRĂM SĂ
  • NE ASIGURĂM CĂ
  • SUNTEM CONVINȘI CĂ
VISĂM LA

Visăm la o lume în care toți copiii au acces la cea mai bună îngrijire medicală și la cea mai rapidă recuperare posibile.

 

LUCRĂM SĂ

Ne petrecem timpul încercând să ne asigurăm că fiecare copil beneficiază de tratament corespunzător indiferent de situația financiară a familiei sale.

NE ASIGURĂM CĂ

Încercăm să ne asigurăm că fiecare copil cu o afecțiune gravă are parte, în măsura în care medicii permit, de experiența taberelor și de joacă la greu, de vacanțe în familie și de un sistem de sprijin complex.

SUNTEM CONVINȘI CĂ

Soarele se ridică întotdeauna deasupra norilor. Uneori, tot ceea ce trebuie este un pic de magie. Iar asta este ceea ce facem împreună.
We are MagicMakers!MISIUNEA NOASTRĂ

Prin toate proiectele MagiCAMP încercăm să le oferim copiilor diagnosticați cu cancer și aflați în situații vulnerabile motive să se bucure, să își regăsească copilăria și încrederea în ei și în cei din jur.

Melania Medeleanu & Vlad Voiculescu, fondatori

01234567890012345678900123456789001234567890

ÎNCEPUTUL AVENTURII

17 august 2014. 16 copii aflați la final de tratament sau între curele de citostatice intrau pe poarta care le deschidea calea către una dintre cele mai frumoase săptămâni din viețile lor. Alți 15 veneau o săptămână mai târziu.


31 de copii și peste 20 de voluntari au învățat împreună ce înseamnă dragostea, încrederea și dedicarea.


Tras cu arcul, călărie, înot, olărit, cățărat, tiroliană – câteva dintre activitățile care au redat zâmbetul copiilor.01234567890012345678900123456789001234567890

11 SERII. 220 DE COPII.

Patru ani și multe curcubee mai târziu, MagiCAMP și-a dezvoltat nu numai infrastructura, ajungând la două parcuri de aventură și o piscină adevărată, ci și tipurile de beneficiari și numărul lor.


Încurajarea, distracția, încrederea și culoarea sunt la baza oricăror activități organizate în MagiCAMP!


Curcubeele ne-au însoțit în tot 2017. Copiii-curcubeu au tras probabil cu ochiul la ce s-a mai întâmplat!:)


COPILUL ÎN CENTRUL ACȚIUNII!

Indiferent ce facem, orice proiect demarăm, acțiunile MagiCAMP au un numitor comun esențial: copiii. Povestea MagiCAMP se scrie alături de fiecare copil, părinte, voluntar, medic, sponsor, susținător care crede în noi. Mulțumim!


TABERELE DE VARĂ

Cât e vara de lungă, de la începerea vacanței până înainte de întoarcerea la școală, MagiCAMP răsună de distracție!PROIECTE SOCIALE

Când un copil e diagnosticat cu cancer, familia e sfâșiată. Resursele, deseori și așa puține, rămân insuportabil de puține, iar cele mai simple lucruri devin imposibil de procurat.CONSILIERE

Pentru că întrebările și necunoscutele sunt uriașe când un copil e diagnosticat cu o boală gravă, am deschis o linie pentru consiliere și îndrumare.BIROU BUCUREȘTI


Strada Vasile Lascăr, sector 2

031.437.82.69 / +40766.890.999TABERE DE VARĂ


Strada Nouă, Brănești, Dâmbovița

+40722.624.922ECHIPĂ CLUJ


Bulevardul Nicolae Titulescu, Cluj

+40726.218.835