Proiectele Noastre | MagiCAMP

COPIII, INSPIRAȚIA NOASTRĂ

PROIECTE LA PRIMA ÎNTÂLNIRE

Primele tabere cu copiii diagnosticați cu cancer și leucemie au adus cu ele, dincolo de emoțiile copleșitoare, și descoperirea nevoilor uriașe pe care ei și familiile lor le au. Fiecare dintre aceste nevoi și probleme a devenit ulterior proiect punctual, în două mari direcții: proiecte de divertisment și proiecte sociale.


PROIECTE DE DIVERTISMENT

Taberele MagiCAMP, care se desfășoară pe durata întregii veri, la Brănești, județul Dâmbovița, își propun să le redea copiilor cu afecțiuni oncologice măcar un pic din ceea ce boala le-a răpit: copilăria. Fiecare tabără durează o săptămână, de duminică până sâmbăta următoare. Din 2016, printre beneficiarii MagiCAMP se numără și copii cu arsuri grave (CONNECTIV), și copii care au pierdut pe cineva drag (BlueCAMP).

În completarea taberelor MagiCAMP, unde copiii vin fără părinți, am creat MagicTICKET. De această dată, în centru este familia, conexiunile dintre membrii ei și timpul de calitate. MagicTICKET e un “bilet de evadare” din realitatea dureroasă a luptei cu boala și ocazia de a petrece timp împreună într-un mediu relaxat. O vacanță pentru copii și părinți în care să redescopere bucuria de a fi familie.PROIECTE SOCIALE

Să îi cunoaștem pe copiii care au venit în primele tabere a fost un privilegiu, dar cu el au venit și realități crude. Despachetând și aranjând hăinuțele în cufere, am constatat că unii veniseră de fapt cu o bocceluță. Cam tot ce aveau acasă era acolo. S-a întâmplat ca un copil să ne întindă o hârtie de 5 lei și să spună că atât a avut mama să-i dea. Nici nu era nevoie, totul în tabără este GRATUIT.

Din observațiile acestea, s-a născut MagicBOX, un ajutor lunar care pleacă spre familiile extrem de greu încercate. Petrecând mult timp în spital cu copiii, le-am cunoscut familiile. Epuizate, descurajate, fără condiții minime de igienă și odihnă. Așa s-a născut MagicHOME. Ne-am dat seama imediat și cât de debusolate sunt și câtă nevoie au de îndrumarea unui terapeut. Așa a apărut centrul de consiliere psihologică, pentru părinți și copii.STATISTICI

Peste 500 de cazuri noi de cancer infantil sunt identificate anual în România. Azi, 8 din 10 copii supraviețuiesc.


REALITATE

Pentru copil și pentru familia lui, cancerul înseamnă o schimbare radicală a modului de viață.


VULNERABILITATE

Peste 70% dintre copii diagnoscați cu cancer provin din familii cu o situaţie financiară modestă.


RESURSE

Când un copil e diagnosticat cu cancer, resursele familiei, și așa limitate, devin absolut insuficiente.TABERE


Săptămâna de distracție pe care fiecare copil în situație vulnerabilă ar trebui să o aibă.


DETALIIMagicHOME


Acasă departe de casă, condiții moderne pentru copiii cu afecțiuni oncologice și familiile lor.


DETALIIMagicBOX


Sprijin lunar pentru copiii în situații vulnerabile și familiile lor, până depășesc situația de criză.


DETALIIMagicTICKET


Mici vacanțe, la munte și la mare, pentru familiile care nu mai știu sau nu au știut vreodată ce e asta.


DETALII

SUGESTII, IDEI & SESIZĂRI

SCRIE-NE, SUNTEM AICI!

Vedem, aflăm, acționăm, încercăm să identificăm nevoi și modalități prin care să ajutăm cât mai mulți copii diagnosticați cu cancer, cu arsuri grave sau care au pierdut pe cineva iubit. Dacă vrei să împărtășești cu noi experiențe sau ai idei care să ne ajute să devenim mai buni, trimite un mail la [email protected] Ne vei ajuta!