Centrul de consiliere și sprijin MagiCAMP

Suport psihologic pentru părinți și copii

Când un copil este diagnosticat cu cancer, întreaga familie este afectată. Șocul diagnosticului e urmat de o stare de îngrijorare continuă care însoțește părinții pe parcursul lunilor lungi de tratament. Uneori frica rămâne prezentă ani întregi, mult după terminarea curelor de citostatice. Rămâne, consumă și epuizează. Îngrijorarea pentru sănătatea copilului e dublată de cea pentru siguranța zilei de mâine.

Adesea unul dintre părinți, în majoritatea cazurilor mama, se internează alături de cel mic, renunță la serviciu și la celelalte roluri din viața ei: mama unor alți copii rămași acasă, soția unui tată care devine singurul responsabil de întreținerea familiei. Viața familiei se schimbă brusc și, nu de puține ori, problemele financiare și emoționale devin copleșitoare.

Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii MagiCAMP oferă suport psiho-social copiilor diagnosticați, părinților și fraților acestora în momentul diagnosticului, în timpul tratamentului și în situații grave precum recidivă sau deces. Echipa de psihologi și terapeuți specilizați ai Centrului ajută familiile să gestioneze momentele cele mai dificile cu care se confruntă.Servicii

Centrul de Consiliere și Sprijin pentru părinți și copii MagiCAMP oferă, în mod gratuit, următoarele servicii:

 • consiliere psihologică și psihoterapie pentru părinți și copii
 • consiliere psiho-socială și suport psihologic în centrele de oncopediatrie din București (Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii – Maria Sklodowska Curie, Institutul Oncologic București)
 • grupuri de suport pentru părinți
 • grupuri de suport pentru copii
 • consiliere în obținerea unor facilități și drepturi legale
 • asistarea persoanelor în demersurile de obținere a unor documente
 • informarea părinților în vederea acoperirii nevoilor copiilor
 • îndrumare către alte servicii MagiCAMP sau ale altor organizații care pot răspunde nevoilor familiei

Beneficiari

 • copii cu afecțiuni oncologice şi alte boli grave ale sângelui
 • părinți ai copiilor cu afecțiuni oncologice şi alte boli grave ale sângelui
 • copii care au suferit arsuri grave
 • părinți care au pierdut un copil sau copii care au pierdut un frate sau un părinte în urma unui diagnostic oncologic

Contact

Telefon: 031 434 49 96

E-mail: [email protected]

Adresa: Str. Vasile Lascar nr. 48-50, ap.1, sector 2, Bucuresti, interfon 01C

Program: Luni – Vineri, între 9.00 și 18.00 • Cum îi ajută consilierea psihologică pe copii?
 • Cum îi ajută consilierea psihologică pe părinți?
 • Cum îi ajută grupurile de suport pe părinți?
 • Cum ajută suportul psihologic oferit în spital, în timpul tratamentului?
Cum îi ajută consilierea psihologică pe copii?

Atunci când copiii își pot exprima sentimentele și le pot înțelege, crește stima de sine și devin mai rezilienți și mai capabili să facă față unei situații dificile de viață, precum o afecțiune gravă sau pierderea cuiva drag.

Cum îi ajută consilierea psihologică pe părinți?

În ședințele de consiliere sau terapie, părinții sunt ajutați să identifice și să acceseze resurse pentru a-și ridica moralul și a-și spori încrederea în capacitatea de a gestiona momentele de durere, deznădejde, sau, uneori, furie. Copiii iau drept model modul în care părinții lor se raportează la ce li se întâmplă. Când părinții reușesc să identifice și să-și mobilizeze resursele în mod constructiv, și copiii gestionează mai ușor efectele diagnosticului și ale tratamentului. Terapeutul îi ajută pe părinți să mobilizeze resursele de care dispun, resurse de care nu sunt întotdeauna conștienți.

Cum îi ajută grupurile de suport pe părinți?

Grupurile de suport se adresează părinților care au copii cu afecțiuni oncologice sau părinților care au pierdut un copil. Grupul oferă un context de siguranță, în care părinții care se află într-o situație similară pot împărtăși experiențe sau emoții pe care uneori nu doresc să le împărtășească cu prietenii sau cu familia. Totodată, părinții pot învăța de la cei care au trecut deja de anumite etape ale acestei lupte pentru a învăța strategii noi de coping emoțional.

Cum ajută suportul psihologic oferit în spital, în timpul tratamentului?

Suportul psihologic oferit în spital ajută copiii și părinții să depășească momentele dificile, să accepte consecințele bolii și să mobilizeze resurse pentru a face față tratamentului. În funcție de momentul de evoluție a bolii, suportul oferit în spital adresează teme diferite. Imediat după diagnostic, înainte de începerea tratamentului, nevoia cea mai accentuată este de informare despre boală. În stadii mai avansate, suportul psihologic ajută în procesul de acceptare a diagnosticului și în gestionarea epuizării fizice și emoționale, a anxietății, a tristeții sau a furiei.

Testimoniale

«Ne-ați ajutat foarte mult, în primul rând pentru că ne-ați încurajat să mergem mai departe. Cred că așa de deschisă n-am fost cu nimeni în afară de dumneavoastră. Mi-am spus toate necazurile și suferințele. Vă mulțumesc că m-ați ascultat și e un lucru foarte frumos. Sunteți o echipă foarte, foarte bună și ne-ați ajutat cu ce am avut nevoie. Vă mulțumesc din suflet, sunteți un înger pentru îngerașul meu»

M. – mamă copil 11 ani

«Mulțumesc că mi-ați fost alături pe perioada internării și nu numai. În urma discuțiilor purtate am reușit să depășesc situația în care mă aflam. De cele mai multe ori am avut de luat decizii foarte grele și am reușit să aleg ce-i mai bine pentru familia noastră.»

C.– mamă copil 4 ani

«Mă bucur că noi toate ne putem baza pe dumneavoastră ! Și mă bucur că avem pe cine conta mereu, că avem pe cineva de încredere ! Orice se întâmplă și e legat de noi, mă simt foarte ușurată când vorbesc cu dumneavoastră, că vă simt ca și când ați fi parte din familie!»

I. – mamă copil 2 ani

«De la dumneavoastră am învățat să gândesc pozitiv și nu știu cum eram acum dacă nu mă ajutați. De fiecare dată am simțit întelegere și că pot spune tot ceea ce gândesc și simt. »

M. – mamă copil 6 luni

« Mulțumesc că mi-ați oferit atenție, răbdare, deoarece avem multe neputințe și supărări. M-ați ajutat în cele mai grele momente, m-ați încurajat atunci când am avut nevoie. Vă sunt recunoscătoare, vă mulțumesc și veți rămâne mereu în inima mea. »

M. – mamă copil 8 ani

« Pe fetiță o ajută și ne ajută și pe noi. Ea a mai mers la psiholog, dar eu și soțul nu, și cred că ne prinde foarte bine și nouă. »

L. – mamă copil 11 ani

« Aveam nevoie să vorbesc cu cineva, să mă eliberez; uneori intru în panică și învăț acum să controlez stările astea și să mă liniștesc. Băiatul este mai vesel, merge cu drag la terapie. Dar mai este de lucru – încă are momente în care este foarte furios și își descarcă nervii pe mine. Pe mine mă ajută pentru că nu las să mă întristeze asta la fel de tare ca înainte.»

M. – mamă copil 13 ani

« F. a început să citească la TV, nu a mai făcut niciodată asta. Are mai multă încredere în el și mă bucur enorm. Vă mulțumesc din suflet pentru tot !»

V. – mamă copil 11 ani