MagiCALL | MagiCAMP

ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI

CE ESTE MagiCALL


  • SCOPUL MAGICALL
  • EFORT COMUN
  • SUNTEM AICI PENTRU TINE
  • SPECIALISTUL DE LA CAPĂTUL FIRULUI
SCOPUL MAGICALL

”Luați loc, vă rog” sunt cuvintele care schimbă pentru totdeauna viața unui pacient. Nimic nu mai este la fel, întrebările cad ploaie, trebuie găsite soluții pentru milioane de probleme, medicale, emoționale și financiare. Știm cât de năucitor este un astfel de diagnostic, iar MagiCALL își propune să consilieze pacienții în toate etapele pe care le implică lupta cu cancerul: de la diagnosticare și nenumăratele întrebări şi răspunsuri asociate cu tratamentul până la ziua în care pacientul este declarat supravieţuitor şi dincolo de acea zi. Sau până la momentul deciziilor şi dorinţelor de la graniţa vieţii, decizii care poate vor alina măcar puţin durererea lor şi a familiilor lor.

Informația reprezintă de multe ori “tratamentul” care face diferenţa. Pe parcursul întregului proces terapeutic oferim consiliere şi suport emoţional familiilor care luptă cu cancerul.

EFORT COMUN

Cancerul are un impact profund asupra vieții celor afectați – pacienţi sau apropiaţi ai pacienţilor. La fel de profundă poate fi diferenţa extraordinară pe care un efort comun o aduce:
• pe parcursul procesului de diagnosticare
• în timpul tratamentului şi dincolo de tratament, familiile afectate de boală au nevoie de prieteni,
familie, medici, asistente medicale, au nevoie de sprijinul organizaţiilor de pacienţi. Orice ajutor în această luptă comună pentru a susţine viaţă contează.
MagiCALL este apelul care poate face diferența dintre viață și moarte.

SUNTEM AICI PENTRU TINE

În proiectul MagiCALL, la capătul celălalt al firului se află un navigator de pacienți experimentat care oferă:
• consiliere obţinere tratamente de ultima generaţie
• consiliere pacienţi privind obţinerea tratamentului necesar / solicitare second opinion – abordare terapeutică
• consiliere obţinere tratamente de ultima generaţie, care nu sunt introduse pe lista de medicamente compensate şi gratuite
• consiliere pacienţi în remisie (Suport obţinere follow-up medical)
• suport pentru pacienţi aflaţi sub tratament paliativ/consiliere familii pacienţi, în vederea
asigurării tratamentului necesar pentru prelungirea vieţii în condiţii de demnitate şi de lipsa durerii
• suport emoţional pentru pacienţi şi familiile acestora pe parcursul întregului proces
terapeutic

SPECIALISTUL DE LA CAPĂTUL FIRULUI

Fost consilier de stat în Ministerul Sănătății pe probleme legate de drepturile pacienților, Monica Althamer este specialistul pe care îl veți auzi la celălalt capăt al telefonului dacă apelați linia deschisă pentru pacienți. Monica Althamer consiliază din 2009 pacienți diagnosticați cu afecțiuni grave și familiile lor. Caută împreună cu ei soluții, îi ghidează prin hățișul informaţiilor necesare privind diagnosticul anatomopatologic şi modul în care se poate solicita o a doua opinie, dar și în procesul de finanţare a tratamentului în străinătate prin Formularul S2 (fostul E112) sau prin Ordinul 1011/ 2011 al Ministerului Sănătăţii.

Dacă ai nevoie de consiliere, sună la 031.4344996 sau trimite un mesaj la [email protected]


MI-E TEAMĂ, CE POT FACE?

TE AȘTEPTĂM CU INFORMAȚII

Dacă ești afectat de cancer sau cineva apropiat se confruntă cu această boală suntem alături de tine, de voi. Te putem ajuta să parcurgi informat drumul dur de la diagnostic până la tratament, putem să fim o sursă constantă de sprijin și putem oferi energie și inspirație astfel încât să preiei din nou controlul asupra vieții tale. Discută cu un consilier specializat!

Sună la 031.4344996

DESCARCĂ BROȘURA