MagicBOX | MagiCAMP

ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI

CE ESTE MAGICBOX


  • SCOPUL MAGICBOX
  • CINE BENEFICIAZĂ DE MAGICBOX?
  • CE CONȚINE UN MAGICBOX?
  • CÂND SE TRIMIT COLETELE?
SCOPUL MAGICBOX

Taberele MagiCAMP ne-au oferit nu numai bucurie și emoție fără margini, dar ne-au făcut să descoperim și probleme pe care nu le cunoșteam când ne-am apucat de treabă: situația deseori precară a familiilor din care provin copiii pe care îi întâmpinăm în tabere. Când după numai două trei zile am constatat că un puști sau altul nu mai are hăinuțe curate, nu mai are lenjerie, am realizat că asta este; mama îi pusese în bagaj tot ce avea acasă. Tot ”șifonierul” copilului.

Așa s-a născut, la finalul lui 2015, MagicBOX, un colet cu ajutoare care pleacă lunar către copiii aflați în situații dificile și către familiile lor. Conține alimente de bază neperisabile, produse de igienă personală, medicamente comune, rechizite, jucării și alte lucruri care ar putea bucura un copil și ajuta o familie care trece prin greutăți uriașe. Astăzi, 120 de copii din toată țara fac parte din program.

MagicBOX este un ajutor mic pentru ameliorarea situației materiale a familiei, pe toată perioada cât copilul se afla în tratament și este ținut sub observație de medici.

CINE BENEFICIAZĂ DE MAGICBOX?

Cancerul nu aduce doar suferință și teamă, ci și costuri enorme. Toate resursele financiare ale familiilor afectate sunt utilizate pentru a ține boala în frâu. Drumuri, cazări, analize, tratamente ce nu sunt decontate de asigurări, toate secătuiesc bugetul familiei. De multe ori e pusă sub semnul întrebării chiar acoperirea nevoilor de bază ale copilului și ale celorlalți membri ai familiei.

MagicBOX are peste 120 de beneficiari lunar, nevoile acestora fiind identificate și verificate prin ancheta socială realizată pentru fiecare familie inclusă în program.

CE CONȚINE UN MAGICBOX?

Lista de produse dintr-un MagicBOX, realizată și în urma consultărilor cu medicii, variază în funcție de nevoile familiei și în funcție de numărul membrilor săi. Din conținutul general al unui colet, al cărui cost mediu se situează la suma de 250 de lei, fac parte alimente neperisabile (mălai, făină, orez, ulei, paste, conserve de calitate, produse din soia – vezi lista în broșură), produse de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte, rechizite, jucării sau alte produse care răspund nevoii imediate.

Toate produsele alimentare sunt de calitate, iar articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și jucăriile, sunt NOI. 

CÂND SE TRIMIT COLETELE?

Coletele MagicBOX pleacă în fiecare lună, într-un interval de timp clar stabilit, după un calendar de acțiune. Cum beneficiarii acestor mici ajutoare sunt din toată țara, cele mai multe dintre colete sunt livrate printr-o firmă de curierat rapid, în timp ce coletele dintr-un perimetru accesibil chiar de echipa noastră sunt duse direct de noi sau grație voluntarilor implicați. De asemenea, echipa de la Cluj se ocupă de livrarea coletelor din zona de nord a țării.

Dacă vrei să ajuți și tu la livrarea coletelor din anumite zone, aproape de unde locuiești, te rugăm să ne scrii la [email protected] și vom găsi împreună variante de lucru.VREI SĂ ADOPȚI UN COLET?

ÎL POȚI LIVRA CHIAR TU!

Vrei să fii parte dintr-un proiect care încearcă să ofere o gură de respiro familiilor atât de greu încercate? Dacă știi pe cineva care ne poate ajuta cu produse, producător sau comerciant, te rugăm să ne dai de știre.
De asemenea, dacă ai mașină și ești mobil poți livra chiar tu unul sau mai multe colete sau poți coordona acțiunea de livrare prin curier pentru unul sau mai multe cazuri. Scrie-ne și te vom contacta imediat!

[email protected]

DESCARCĂ BROȘURA