MagicHOME | MagiCAMP

ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI

CE ESTE MAGICHOME


 • MAI MULT DECÂT O CASĂ DE LOCUIT
 • CINE POATE STA ÎN CASĂ?
 • CONDIȚII DECENTE PENTRU ÎNSOȚITORI
 • NE MUTĂM ÎN CASĂ NOUĂ!
MAI MULT DECÂT O CASĂ DE LOCUIT

MagicHOME oferă familiilor cu copii diagnosticaţi cu cancer sau alte afecţiuni grave locuri de dormit, toate facilitățile necesare unei case (băi, mașini de spălat, etc.), bucătărie în care să poată găti „ca acasă”, locuri de joacă în interior şi în curte, servicii de suport non-clinic precum terapie prin artă şi suport psihologic.

Primul MagicHOME, localizat în Bucureşti, aproape de principalele spitale pentru copii cu afecțiuni oncologice și nu numai (Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni) a găzduit deja peste 300 de copii şi membri ai familiilor lor în prima jumătate a lui 2017.  Apartamentul de 4 camere din Cluj, deschis în martie 2017, este aproape întotdeauna ocupat şi e foarte apreciat de familii şi de echipele medicale din centrele de oncologie pediatrică din Cluj.
Micul apartament cu 2 camere din Viena, aflat la 15 minute de spitalul de copii Sf. Ana şi AKH Viena, nu este doar un loc prietenos si complet utilat în care să locuiesti ci, adesea, singura posibilitate pentru familiile care au nevoie să stea mai mult decât câteva zile aproape de spital pentru tratament intra sau extra-spitalicesc.

CINE POATE STA ÎN CASĂ?

În fiecare an, sute de copii sunt diagnosticaţi în România cu cancer şi alte afecţiuni grave. ”Luați loc”, aud, cu urechile țiuind de spaimă, părinții. Cele mai înfiorătoare două cuvinte pe care o mamă sau un tată le poate auzi.

Copiii afectaţi de cancer necesită îngrijiri în clinici specializate, care sunt, de obicei, situate  departe de localităţile lor de domiciliu. Peste 70% dintre aceşti copii provin din familii cu o situaţie financiară modestă. Urmează săptămâni, luni sau chiar ani petrecuți în spital. De cele mai multe ori, medicii cunosc situația materială precară a familiilor, iar copiii sunt internați, deși nu este mereu necesar. Internarea în spital a acestor copii cu un sistem imunitar afectat deja vine la pachet cu riscul ca ei să contacteze alte infecții. În paralel cu lupta dusă de medici, este și o luptă de uzură a părinților pentru copiii lor.

  • Părinții copiilor bolnavi de cancer dorm pe un scaun, noapte de noapte
  • Nu au o bucătărie în care să poată găti pentru copii în funcție de alimentația impusă de tratament
  • Nu au condiții de igienă personală, singura baie disponibilă fiind baia comună
  • Nu au unde să își spele hainele sau să spele hainele copiilor lor

Pe lângă aceste neajunsuri, părinții care locuiesc pe un scaun țin totul în ei. În fața copilului fiecare părinte zâmbește și este plin de speranță. Singurele momente în care își permit să plângă sunt în lift, în drumul spre magazinul din colt sau în baia comună.

MagicHOME este destinat copiilor cu afecțiuni oncologice și familiilor lor, fiind un loc aproape de spitalele cu secții de Oncopediatrie în care părinții / însoțitorii se pot caza pe perioada cât copilul este internat pentru tratament, control sau alte proceduri.

CONDIȚII DECENTE PENTRU ÎNSOȚITORI

Condiţiile în care părintele însoţeşte copilul pe perioada spitalizării sunt aproape fără excepţie sub nivelul demnităţii umane. Mama / însoțitorul trece prin situaţii pe care cei mai mulţi dintre noi nu şi le pot imagina:
• doarme pe scaun lângă patul copilului sau ghemuită, în patul copilului
• nu are condiții de igienă personală (poate folosi doar baia comună; de cele mai multe ori nu există un spațiu de duș)
• nu are unde să îşi spele hainele
• nu are unde să pregătească o masă
Și asta se întâmplă în momentele când copilul are nevoia cea mai mare ca părinții să fie lângă el și să fie puternici.

Pentru părinţi este foarte important să fie alături de copilul bolnav. La fel de important este ca ei să fie aproape de centrul medical dar şi să intre în contact cu alţi părinţi care trec prin situații asemănătoare.

NE MUTĂM ÎN CASĂ NOUĂ!

Pentru că apartamentul cu 4 camere din București, în care funcționează acum MagicHOME, este de luni de zile aproape în permanență neîncăpător, în vara lui 2017 am început să căutăm o
soluție. Aceasta a venit pe neașteptate de la o doamnă, medic român stabilit de peste 25 de ani în Germania. Am putut achiziționa o casă spațioasă cu grădină, la jumătate din costul investiției.
În noul MagicHOME (clădire de 700 m2 şi teren de 1000 m2) vom putea găzdui 25-30 de persoane în fiecare zi şi oferi aproape 10.000 de mese pe an.

Pentru ca noul MagicHOME să devină realitate, de la începutul anului 2018 vom avea nevoie de ajutorul dumneavoastră.
MAGIC IS SOMETHING YOU MAKE!


ACASĂ DEPARTE DE CASĂ

DONEAZĂ PRIN SMS LA 8844

MAGIC”. Ia 2 secunde să scrii un sms cu textul acesta și să îl trimiți la numărul 8844. Banii merg către proiectul MagicHOME, un loc cald, ușor accesibil și care asigură condiții moderne pentru familiile afectate de cancer. Donațiile recurente – păstrarea donației pe mai multe luni – ne ajuta ca odată ce MagicHOME va fi dată în folosință să putem asigura cheltuielile lunare de aprox. 15.000 de euro. Sistemul de SMS-uri recurente permite o donație de 2 euro lunar către MagicHOME, lăsând libertatea de a opri oricând această donație.

ÎNTREABĂ-NE

DESCARCĂ BROȘURA