Taberele de vară MagiCAMP | MagiCAMP

Rațiunea noastră de a fi, vară de vară

În 2014, când a început să funcționeze, MagiCAMP a avut în minte un singur lucru: să îi bucure pe copiii cărora cancerul le-a furat copilăria. Multe am trăit și descoperit de atunci în cele 26 de săptămâni de tabără trăite până acum!

Taberele MagiCAMP pentru copiii cu afecțiuni ocologice. În 2014, am cunoscut 32 de copii minunați. Un an mai târziu, în tabără veneau 84 de copii. 180 în 2016, 220 în 2017, 270 în 2018. Fiecare copil este pentru noi o lume. Suntem acolo pentru a-l ajuta să creadă în el însuși, să își găsească sau regăsească stima de sine, independența și dorința de a construi prietenii noi și de a participa la diferite activități sociale. Distracția, sub supraveghere medicală de specialitate, e scopul nostru.


Connectiv, tabăra pentru copiii care au suferit arsuri grave. 2016 a fost primul an în care în România s-a organizat o astfel de tabără, dedicată copiilor care au supraviețuit arsurilor severe. Taberele CONNECTIV le oferă copiilor care își trăiesc copilăria între pereții saloanelor de spital, care numără lunile ca repere între două operații de reconstrucție, șansa de a-și recăpăta încrederea în ei și motivația  de a merge înainte. Peste 12.000 de copii suferă anual în România arsuri de diferite grade!


BlueCAMP, taberele pentru copiii care au pierdut pe cineva drag. Din 2016, 47 copii care trec prin trauma pierderii cuiva iubit au găsit o cale de a face față durerii, au descoperit că nu sunt singuri.  Joaca la greu a fost completată în BlueCAMP de sesiuni atent gândite și conduse de echipele de terapeuți astfel încât să le ofere copiilor rămași fără tată, mamă, frate sau soră instrumente de a-și înțelege, accepta și direcționa furia atrase de dispariția celui drag.Patru ani în ritm rapid

ȘTIU CE-AI FĂCUT VARA!

Prin taberele MagiCAMP, ConnectivCAMP și BlueCAMP au trecut, doar în 2018, 270 de copii cu afecțiuni oncologice, cu arsuri grave și care au pierdut pe cineva drag. Peste 400 de copii în total, din 2014 încoace. Taberele se desfășoară în acest moment doar pe parcursul verii.

Era 2014 când 32 de copii aflați la final de tratament sau între curele de citostatice au intrat pe poarta ce le deschidea calea către una dintre cele mai frumoase săptămâni din viața lor. Tras cu arcul, călărie, înot, olărit, pictură, cățărat, tiroliană, teatru cu umbre, fun science au fost câteva dintre activitățile care le-au readus zâmbetul pe buze.

S-au adunat în jurul nostru prieteni buni. Câțiva sponsori ne-au întins o mână de ajutor. O familie primitoare ne-a pus casa la dispoziție, o mână de medici ne-au acordat încrederea lor. După două săptămâni și două curcubee am înțeles că anii ce urmează vor fi și mai colorați.


În anii ce au urmat, 2015, 2016, 2017 și 2018 (în scurt timp vine și 2019!), copiii și voluntarii au creat în MagiCAMP nu doar un grup, ci o comunitate. Pentru că, am descoperit, oamenii au tot mai multă nevoie de sens.


  • SPAȚII DE CAZARE MODERNE
  • PARCUL DE AVENTURĂ
  • PISCINA ZILELOR CU SOARE
  • CABINET MEDICAL MODERN
SPAȚII DE CAZARE MODERNE

Din 2016, voluntarii, medicii și copiii au la dispoziție și o MagicHOUSE, o casă cu capacitate de cazare de peste 50 de persoane, cu sala de mese încăpătoare, o bucătărie profesional utiliată și spații pentru copiii cu dizabilități.

PARCUL DE AVENTURĂ

Dealul MagiCAMP, pe care în primul an se aciuase un panou de cățărat de 4 metri și o tiroliană de vreo 25, s-a îmbogățit cu două parcuri de aventură. Tiroliana are peste 100 de metri, panoul de cățărat – 8 metri înălțime, iar parcurile de aventură oferă 20 de ateliere suspendate.

PISCINA ZILELOR CU SOARE

Cea mai mare bucurie a copiilor este, trebuie să recunoaștem, bălăceala în piscină. Dacă am pune-o în program de dimineața până seara nu am greși deloc! Dacă în primii trei ani, bălăceala însemna joacă într-o piscină gonflabilă, în 2017 am reușit să finalizăm lucrările la noua piscină, una încăpătoare, așa cum trebuie să fie.

CABINET MEDICAL MODERN

Pentru tratamentele sau intervențiile curente din timpul taberelor, am modernizat de la an la an cabinetul medical, astfel încât să întrunească condițiile de lucru solicitate de echipele medicale. Am adus echipamente medicale și făcut spațiul accesibil și pentru copiii cu dizabilități. Posibilitatea de a accesa rapid un spital, în cazurile de urgență, a fost, de altfel, esențială în alegerea locației pentru tabără.