ACTIVITĂȚI PENTRU TOȚI

NU EXISTĂ ”NU POT”!

Activitățile din MagiCAMP, atent pregătite de specialiști în divertisment și coordonate de super echipe dedicate, sunt gândite ca fiecare copil să poată participa, indiferent de provocările de mobilitate sau de alt tip cu care se confruntă.


Pe Marius, cancerul l-a lăsat cu multiple probleme, iar semiparalizia îl ține în scaunul cu rotile. Dar nu s-a lăsat! Bine asigurat de echipa de escaladă, a urcat pe panoul de cățărat, a parcurs ateliere din parcul de aventură, s-a dat pe tiroliană. Și i-a încurajat, aplaudând cum putea, pe ceilalți copii. ”Haidee!”, se încânta băiatul de 17 ani. Marius iubește muzica și unul dintre cele mai emoționante momente trăite în MagiCAMP l-a avut ca protagonist: la o petrecere, Marius s-a ridicat, tremurând, din scaun și a început să se miște pe ritm. Incredibil moment! Încă o dovadă că oricând ar fi de greu, uneori se poate. Se poate dacă ai în jur oameni care cred în tine.

Noi credem în joacă și în lucrurile simple. Programul pe care îl concepem pentru copii are în centru spiritul de echipă, bucuria, depășirea fricilor și recăpătarea încrederii în forțele proprii.Andreea și-a pierdut, din cauza cancerului, piciorul drept. Dar nu se plânge. Din contră, susținută și încurajată, a învățat să spună că problema ei e un dar. Unul care a făcut-o să vadă lucrurile altfel. Cu ajutorul specialiștilor, a escaladat parcul de aventură și s-a dat pe tiroliană. ”M-am întors acasă mai sigură pe mine, locul ăsta mă face bine”, spune ea. Ca Andreea sunt mulți copii. Flavius, căruia cancerul i-a răpit de asemenea un picior, Dragoș, care și-a pierdut un braț, Francesca, privată de ambele picioare,. Toți au reușit lucruri ce păreau imposibile! Exemplu le-a fost și Gheorghi Filip, instructorul de tir cu arcul, țintuit în scaunul cu rotile, un bărbat cât o lecție de viață.

În cei patru ani de tabere, MagiCAMP a văzut cum copii pentru care viața e o luptă cu sine și cu prejudecățile celor din jur au reușit lucruri la care nu s-ar fi așteptat.


DEALUL MagiCAMP

Unele dintre cele mai entuziasmante momente, în care spiriul de competiție face deseori loc celui de încurajare, se petrec pe deal, unde sunt amenajate cele doua parcuri de aventură, cu tiroliană, panou de cățărat, ateliere suspendate cu grade diferite de dificultate.

SALA DE ACTIVITĂȚI

În primul an de MagiCAMP, sala de activități era un spațiu micuț, prins între camera fetelor și camera băieților. Biroul de azi. De trei ani, însă, sala de sport are peste 200 de mp. Acolo intrăm când plouă sau e prea cald, acolo se desfășoară serile de cinema, dans, spectacole, show-uri canine și bătăi cu perne:)

CENTRUL DE ECHITAȚIE

Pentru că numărul copiilor care vin în tabără a crescut de la 31 la 220 în doar patru ani, căluțul cu care făceam orele de hipoterapie, Marly, risca să fie obosit peste măsură. Am descoperit centrul de echitație de la Fieni, unde copiii au putut călări ponei, armăsari pur sânge și urmării demonstrații.


0123456789001234567890

de coordonatori de ateliere, artiști, specialiști în divertisment, pasionați de experimente, jocuri, teatru, improvizație, magie sau olărit, au desfășurat activități în MagiCAMP!

Care este numitorul comun în reușita lucrului cu copiii? Toți ajung repede la aceeași concluzie: dragostea pe care le-o arăți, dedicarea și să ”joci” de pe poziții egale.


Coordonatorii de activități

Ateliere distractive? E ”vina” lor!


SORIN BUDULEANU

Sorin, So sau Soce, e de patru ani unul cei mai populari oameni din MagiCAMP. Atât de popular încât multe dintre activități se transformă ad-hoc în ”orice, dar cu So”. Copiii îl adoră și nu știm cum face, dar So reușește să fie peste tot, din vârful parcului de aventură la ”prezentările de modă”!

[email protected]


IOANA YUYA PARASCHIV

Yuya e kinetoterapeut și entertainer, organizator de evenimente pentru copii, împreună cu Sorin. E tot ce își poate dori o tabără. Promptă, inventivă, zâmbitoare, organizată, atrage copiii ca un magnet și îi ajută în cele mai delicate momente. Yuya este coordonatorul prin definiție.

[email protected]


VLAD
CRIȘAN POP

Pop, cum îi spune gașca, e pe cât de tăcut și plin de răbdare, pe atât de talentat în a pătrunde în inima copiilor! Excepțional coordonator, pasionat de maratoane, membru în echipa MagiCAMP de la Cluj, alături de Lulu, și unul dintre cei mai eficienți fundraiseri pe care îi avem!

[email protected]


RALUCA
CRIȘAN POP

Numele Ralucăi, alintat deja printr-un celebru Lulu, se aude cât e ziua de lungă în MagiCAMP. Când e Lulu „la butoane”, chiar și copiii zvăpăiați devin disciplinați. Lulu și soțul ei, Vlad, s-au cunoscut în MagiCAMP în 2015. Tot aici Vlad a cerut-o de soție și soț și soție s-au întors în 2017:)

[email protected]