Beneficiile participării | MagiCAMPINSPIRAȚIA NOASTRĂ SUNT EI

CUVINTELE CARE NE DAU ARIPI

Acasă”, “Dragoste”, “Familie”, “Magie”, “Putere”, “Alinare”, “Distracție”, acestea sunt câteva dintre cuvintele pe care copiii, copiii noștri, le-au găsit pentru a descrie ce au simțit în MagiCAMP. Mesajele acestea pot fi văzute în tabără, încrustate pe pereții de lângă piscina nouă, construită anul acesta. Sunt reminderul nostru că avem o responsabilitate față de ei toți.
În 2017, în cele 11 serii de tabără, am avut fericirea de a cunoaște 220 de copii, de aproape 7 ori mai mulți decât în 2014, la startul proiectului!


STIMĂ DE SINE

”Activitățile sunt menite să îl ajute pe copil să redobândească respectul și stima de sine. Nu există eșec!” – Anda Păcurar, psiholog
ÎNCREDERE

”Îmi place foarte mult în MagiCAMP, aici am învățat să cred în mine, să râd, fără ca nimeni să mă judece…” – Alexandra, beneficiar
PUTERE

”Copiii care merg în astfel de tabere se întorc acasă și la spital mult mai determinați să lupte cu boala” – Codruța Comșa, oncopediatru
PRIETENII

”Nu-mi vine să cred cum voluntarii ne devin prieteni, noi ne împrietenim între noi, deși suntem diferiți…” – Daria, beneficiar

COPIII MEREU LA ÎNĂLȚIME

”HAIDE, CĂ PUTEȚI!”

Pe primele locuri în clasamentul activităților preferate ale copiilor se situează, invariabil, parcul de aventură, tiroliana și piscina. Cu ele nu dai greș! Dacă în parcul de aventură își depășesc fricile și se încurajează reciproc de prin copaci sau de pe panoul de cățărat – atunci când nu ne ceartă că l-am făcut prea înalt:)) -, în piscină pot scăpa de inhibițiile legat de urmele lăsate de traumă și tratamente.


ÎNCÂNTAREA DIN PRIVIRE

EI SCRIU POVESTEA

Piticoți sau înăltuți, vorbăreți sau mai retrași, cu înclinație către sport sau către activități creative, pasionați de dans, de pictură, de construcții sau de asamblat – și dezasamblat, dacă ne gândim la Raul!:)) – copiii aduc în tabără povestea lor. Treptat, o și împart. Copiii mai mari încep să aibă grijă de cei mici, cei mici să descrețească frunțile, istorisirile se scriu și mărturisirile se fac. Nu e doar o comunitate a oamenilor mari, ci și a celor mici.


FERICIRE


Poate fi atunci când te bălăcești în piscină și împrăștii apă sau când reușești să faci pluta pentru prima dată. Ești, oricum, învigător.

SIGURANȚĂ


Cuvântul ăsta o să-l auziți foarte des de la noi. Siguranța în orice moment a copiilor și siguranța că pot avea încredere în cei din jur.

INSPIRAȚIE


Copiii sunt inspirație. Ca atunci când un frate își cară în spate, spre tiroliană, sora căreia cancerul i-a secerat ambele picioare.

DĂRUIRE


Într-o zi, o doamnă asistentă a exclamat emoționată: ”Îi știu pe copiii ăștia de ani și ani și abia acum m-am îndrăgostit de ei!”. Copiii fac asta.ȘTIM CĂ NE PRIVESC

COPIII-CURCUBEU

Uneori, unii copii vin în tabără, ne fac să ne îndrăgostim iremediabil de ei, păstrăm legătura și antrenăm prietenia ca un alergător de cursă lungă, dar firul se rupe. Și noi nu putem face nimic. Atunci, copiii aceștia devin copiii noștri curcubeu. Îi simțim alături de noi tot timpul.
”Fiica noastră a povestit despre tabără până în ultima clipă, cât a putut ea. Atât de bine s-a simțit acolo, încurajată și iubită, a povestit tuturor la spital”, ne-au spus părinții unuia dintre copiii-curcubeu, astăzi voluntari MagiCAMP.
Întâi ne-au cucerit. Acum, de acolo, de sus, ne ajută.